De Borckeshof maakt het verschil voor alle kinderen!

Al meer dan een eeuw staat er in Breedenbroek een klein, sfeervol dorpsschooltje genaamd: De Borckeshof. De Borckeshof is de enige school in het dorp Breedenbroek. De huidige school is in 1910 gebouwd en was tot 1925 een openbare school. In dat jaar werd het een katholieke school. De naam van de school was tot 1985 de H. Hartschool. De huidige naam hebben we te danken aan de plaats waar het schoolgebouw staat namelijk in het "hofke" ( = tuin ) van de familie Borckes.

Kinderen worden gezien en weten dat ze ertoe doen. Ze halen het beste uit zichzelf en ervaren successen. Ze leren het zelf te doen en zijn klaar voor een toekomst waarin ze met hun talenten, dromen kunnen waarmaken.

Het team van De Borckeshof werkt samen en leert van (en met) elkaar, ouders, leerlingen en de omgeving  om alle kinderen zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen en op te laten groeien tot zelfbewuste, proactieve, sociale, evenwichtige volwassenen. Kinderen zijn uniek en dat mogen ze zijn.

Er heerst een voelbaar goede sfeer in de school. Kinderen voelen zich fijn op onze school en spelen en leren samen. Ouders komen gemakkelijk de school binnen en zijn ook erg welkom.