Peuterfun voor peuters die van plezier houden!

Basisschool De Borckeshof en Kinderopvangorganisatie Humankind slaan wederom de handen ineen voor álle peuters die van plezier houden! Samen organiseren zij ‘Peuterfun’.  Peuterfun is helemaal gratis en geschikt voor kinderen tussen 2 en 4 jaar oud. Samen spelen, plezier maken en leren: voor elke peuter een feestje!

 

Eén keer in de maand op een woensdag tussen 8.30 en 11 uur worden er in basisschool De Borckeshof afwisselende plezier-activiteiten georganiseerd voor peuters onder leiding van ervaren medewerkers. Peuterfun biedt peuters dé kans samen met leeftijdgenootjes te spelen en te ontdekken tijdens activiteiten die bijdragen aan de peuterontwikkeling, maar vooral plezier geven: voorlezen, buiten spelen op het groene schoolplein, spelletjes, samen bewegen, springen, verkleden, knutselen, dansen, muziek maken, alles kan bij Peuterfun!

 

Nieuwsgierig? Ouders kunnen hun peuter eenvoudig aanmelden voor deze ochtenden door een mail te sturen naar deborckeshof@essentius.nl  

 


Praktische informatie over Peuterfun


Hieronder algemene informatie voor deze ochtenden, waarschijnlijk weet je alles nog wel, maar toch handig om weer even op te frissen. 

 

Wat is Peuterfun?

Peuterfun is tot stand gekomen als samenwerking tussen basisschool De Borckeshof en Humankind en is speciaal voor peuters die van plezier houden. Wij, Liset en Yvet, zijn de juffen deze ochtend en vaak is er ook nog een onderwijsassistente aanwezig om ons te helpen. Liset heeft veel ervaring met peuters, zij is werkzaam als pedagogisch medewerker bij PSZ De Schatkamer in Dinxperlo (Humankind). Yvet is meerscholen-directeur van basisschool De Borckeshof en Sint Liborius en sinds een jaar ook ‘peuterjuf’ van de Peuterfun.  Zij is het eerste aanspreekpunt voor ouders.  

 

Waar vindt Peuterfun plaats?

Peuterfun vindt plaats op De Borckeshof in Breedenbroek. We hebben 3 ingangen, aan de kant van de Terborgseweg (parkeerplaatsen voor de school), aan de achterkant via Den Dam een ingang met een trapje en ook nog een kleuteringang aan de zijkant. U mag alle ingangen gebruiken! Wij zorgen ervoor dat u en uw peuter opgevangen wordt. De activiteiten vinden plaats in de speelzaal van de school, die we speciaal voor deze morgen inrichten. 

 

Gratis en vrijblijvend; aanmelden en afmelden

Peuterfun is geheel gratis en vrijblijvend! U bent niets verplicht aan ons, en uw peuter is vrij om te komen en ook om niet te komen. Wel zouden we het erg fijn vinden om te weten hoeveel peuters er komen, zodat we de activiteiten erop kunnen aanpassen. Daarom vragen we om een (eenmalige) aanmelding bij de eerste keer en even een afmelding als uw peuter niet kan komen. 

 

We hebben een planning gemaakt tot en met december 2020. Daarna plannen we verder.

 

De volgende data kunt u alvast in uw agenda noteren voor Peuterfun: 

Woensdag 23 september 2020

Woensdag 7 oktober 2020

Woensdag 18 november 2020

Woensdag 16 december 2020

 

Brengen en ophalen; bereikbaarheid

U mag uw peuter brengen vanaf 8.30 en weer ophalen om 11 uur. 

U hoeft er als ouder niet bij te blijven. Bij uitzondering mag dit wel, dit in overleg met ons. Omdat we u graag willen bereiken als dit nodig mocht zijn, willen we u vragen een telefoonnummer bij ons achter te laten waarop dit kan en een noodnummer.  

 

Wat heeft uw peuter deze morgen nodig? 

Tijdens de 2 uurtjes nemen we ook een gezond tussendoortje en drinken we samen. Wij zorgen voor het tussendoortje en het drinken, hier hoeft u niets voor te doen. Als uw kind een speciaal dieet volgt of een allergie heeft, dan zou het fijn als u dan wel zelf het eten en drinken meegeeft.  Het is handig om een setje (droge) reservekleren mee te geven en eventueel laarzen. We spelen graag buiten, dus het kan zijn dat uw peuter vies wordt deze ochtend.  

 

Er zijn peutertoiletten in het gebouw, dus zindelijke peuters kunnen daar naartoe. Niet-zindelijke peuters verschonen wij deze ochtend. Pampers zijn hiervoor aanwezig en hoeft u niet persé zelf mee te geven. 

 

Foto’s en website

We maken deze morgen ook wat foto’s van de activiteiten om u te mailen, eventueel op onze schoolwebsite te delen en in plaatselijke media.  Mocht u bezwaar hebben tegen het delen, dan mag u het laten weten en houden wij hier rekening mee. 

 

Wij hebben er weer heel veel zin in en zien jullie graag op woensdag 23 september. Tot dan!

 

Lieve groet,  

Liset en Yvet

 

Wij zijn bereikbaar:

per mail: deborckeshof@essentius.nl

per mobiel: 06-53994309 (Yvet) 

per telefoon: 0315-655269 (school)


deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl